“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Rezervimi i vendit në xhami për namazin e xhumasë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Lika Maftuh fiz-Zulfi
Data e fetvas: 28/10-1428 ose 11/8-2007

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa të rinj e rezervojnë një vend në rreshtin e parë në xhami. Pastaj ata shkojnë më prapa në xhami dhe kthehen (në vendin e rezervuar) kur predikuesi do të fillon predikimin. A është kjo e saktë?

Përgjigje: Po, për deri sa ata janë në xhami. Është e lejuar për të rezervuar një vend duke vendosur diçka në të dhe pastaj të shkosh tek një shtyllë dhe të ngjashme, sepse ata janë të pranishëm në xhami.

Sa për atë që e rezervon një vend në xhami dhe del për të blerë, për të fjetur dhe të ngjashme, kjo nuk lejohet.

Shpërndaje: