Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rrahja e gruas së pabindur – El-Haxhxhaui

Imam Musa bin Ahmed el-Haxhxhaui (v. 967)

Burimi: Zad-ul-Mustakni, fq. 174

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Mosbindje e gruas do të thotë se ajo nuk i bindet atij në atë që është e drejtë e tij dhe detyra e saj. Nëse tek ajo shfaqen e shenjat e mosbindjes, si të refuzojë të bëjë marrëdhënie me burrin e saj ose të bëjë marrëdhënie kundër vullnetit të saj dhe me përbuzje, atëherë bashkëshorti duhet ta qortojë atë.

Nëse ajo vazhdon, ai nuk duhet të flejë me të aq sa ai dëshiron dhe të mos i flasë asaj më së shumti tre ditë.

Nëse ajo vazhdon, ai e rrahë atë por jo rëndë.

Shpërndaje: