Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Rrobat nga katrani në Xhehenem

Imam Zejnud-Din bin Rexheb el-Hanbeli (v. 795)

Burimi: Et-Takhuifu minen-Nar, faqe. 128-129

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Allahu (Te’ ala) ka thënë:

سَرَابِيلُهُمْ مِنْ قَطِرَانٍ وَتَغْشَىٰ وُجُوهَهُمُ النَّارُ

“Rrobat do t’i kenë prej katrani e zjarri do t’ua mbështjellë fytyrat.” 1

Ibn Abbasi ka thënë: “Katrani është bakër i shkrirë.”

‘Ikreme ka thënë: “Bakri do të nxehet mbi to.”

Katade në lidhje me “Rrobat do t’i kenë prej katrani” ka thënë: “Rroba të bakrit.”

Imam Muslimi transmeton në “es-Sahih” nga Ebu Malik el-Esh’ari, i cili tregoi se Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

النائحة إذا لم تتب قبل موتها تقام يوم القيامة وعليها سربال من قطران ودرع من جرب

“Nëse gruaja që vajton (me zë të lartë) nuk pendohet para se të vdesë, ajo do të ringjallet ditën e kijametit e veshur me rroba katrani dhe një fustan me zgjebe.” 2


1 Ibrahim 14:50

2 Muslimi (934)

Shpërndaje: