“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Rrotullimi i fundit brenda hixhrit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Sherh Umdat-il-Fikh (5)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–01041434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një vit më parë kam kryer umren. Gjatë rrotullimit (tavafit) të shtatë unë e bëra tavafin brenda hixhrit (murit që është afër qabes)1. Pastaj u ktheva në Rijad dhe bëra marrëdhënie intime me gruan time. Çka duhet të bëj?

Përgjigje: Umra jote është e pavlefshme sepse nuk e ke përfunduar atë dhe ke bërë marrëdhënie intime. Nëse më vonë ke kryer umren, ajo e zëvendëson atë të pavlefshmen. Ti je gjithashtu i obliguar të bësh kefareh.


1 Shih: https://lifeinsaudiarabia.net/blog/2016/10/04/7-unknown-facts-you-should-know-abou/ 

Shpërndaje: