Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sa do të hyjnë ne Xhenet pa dhënë llogari?

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: Feuaid minet-Tefsir, faqe 148

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A dihet numri i atyre të cilët hyjnë në xhenet pa dhënë llogari?”

Përgjigje: “Jo, askush nuk e di numrin e tyre. Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë se, disa grupe njerëzish do të hyjnë në xhenet pa dhënë llogari dhe pa u ndëshkuar, dhe se me çdo person 70,000 njerëz hyjnë në xhenet. Megjithatë, nuk ka ndonjë numër të kufizuar në lidhje me këtë gjë. Vetëm Allahu (xhela ue ‘ala) e di numrin e tyre.”

Shpërndaje: