Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sa kg duhet të jepen për zekatul-fitr?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/%205843

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Sa kilogram duhet dhënë për zekatul-fitr?

Përgjigje: Dijetarët thonë se duhet rreth dhënë 3 kg. Kjo është pesha që është arritur pas analizave dhe studimeve. Ata kanë ardhur në përfundim se pesha është rreth 3 kg. Nëse jepet saktësisht 3 kg kështu që kjo është vetëm një masë paraprake. 

Shpërndaje: