Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Salvatet gjatë hytbes së xhumasë

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Lika Maftuh bit-Ta’if
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Allahu të dhëntë sukses! Kur hatibi e përmend të dërguarin e Allahut ﷺ gjatë hytbes së xhumasë, muslimanët e pranishëm, a e kanë obligim të dërgojnë salavate mbi të ﷺ?

Përgjigje: Po, dërgojnë salavate mbi të pa e ngritur zërin, secili dërgon salavate në heshtje, e lëviz gjuhën në mënyrë që të mund të dëgjoj veten e tij.

Shpërndaje: