Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sasia që duhet dhënë për zekatul-fitr

Imam Ebu Daud Sulejman bin al-Ash’ath as-Sixhistani (v. 275)
Mesail-ul-Imam Ahmed, fq. 121-123
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

587 – E kam dëgjuar Ahmedin të pyetet sesa është sasia që duhet dhënë për zekatul-fitr.

Ai tha: Një sa’a hurme, një sa’a grurë ose një sa’a elb.

588 – E kam dëgjuar Ahmedin të pyetet në lidhje me zekatul-fitrin.

Ai tha: ”Një sa’a nga çdo gjë (që është ushqim).”


1 sa’a profetik është përafërsisht 3 kg.

Shih: https://www.perlatmuslimane.com/sasia-e-zekatul-fitrit/

Shpërndaje: