Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sejjid Kutb në lidhje me gjuhën e Allahut

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-´Akidah (10)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/msrf–02041434.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A ia konfirmojmë një gjuhë Allahut atëherë kur ne themi se Kurani është fjala e Allahut të cilën e ka shqiptuar me gjuhën e Tij?”

Përgjigje: ”Jo. Ne i konfirmojmë Allahut vetëm atë që Ai ia ka konfirmuar Vetes së Tij. Nuk ka asnjë dëshmi se Allahu ka një gjuhë. Kjo duhet të gjendet në interpretimin e Kuranit nga Sejjid Kutb ku ai thotë se Kurani ka ardhur nga gjuha e Allahut. Kjo është gabim, kjo është gabim.”

Shpërndaje: