Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

28.Sekti më i neveritshëm fshihet pas terrorizmit më të neveritshëm

Alameh Zejd bin Muhammed el-Medkhali (v. 1435)

Burimi: El-Irhab, fq. 43

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

7 – Pastaj u shfaq një sekt terrorist i cili pretendonte se e do familjen e profetit. Ky është absolutisht sekti më i neveritur dhe më terroristi që egziston. Ai ka besime të prishura dhe të ideologji të devijuar që nuk kanë të bëjnë asgjë me Islamin. Ai ndryshon në fakt nga muslimanët në çdo gjë. Ky sekt janë Rafidat (Shiitët) që e drejtojnë si terrorizmin material ashtu edhe terrorizmin ideologjik kundër gjithë atyre që i kundërshtojnë. Kjo është diçka që të gjithë njerëzit e mençur dhe dijetarët e pranojnë. Askush tjetër përveç Ikhuanu Musliminëve nuk e kanë mendimin ndryshe, të cilën unë dhe të tjerët e kemi bërë të qartë në shkrime tjera.

Nëse ti pyet se si ky sekt, i cili është i ndarë në sekte të ndryshme është në gjendje të përmbush këtë terrorizëm devijues dhe ideologjik, përgjigja është se çështja është e qartë. Ata i devijojnë njerëzit ose duke u ofruar atyre tekste të shpikura dhe të dobëta që i atribuohen të dërguarit të Allahut ﷺ ose nëpërmjet teksteve autentike që janë keqinterpretuar dhe shtrembëruar tërësisht. Cilado qoftë, kjo është një mënyrë për të parandaluar njerëzit nga e vërteta dhe luftimi i pasuesve të saj. Sa shumë shembujë të kësaj kemi!

Shpërndaje: