Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sexhadet me Qabe dhe me xhami

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)
Burimi: http://www.sahab.net/forums/index.php?showtopic=142764
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Disa sexhade namazi në të cilat ne falemi kanë fotografi të Qabes dhe të xhamisë profetike. Cili është vendimi mbi këtë?

Përgjigje: Nuk duhet falur në to. Sepse të qëndruarit dhe të shkelurit e Qabës është një llojë nënçmimi. Nuk lejohet që të bëhen imazhe me Qaben në tepihe. Ai që sheh tepihe me imazhe të Qabes nuk duhet t’i blejë ato në mënyrë që ajo të mos e shqetësojë atë nëse ajo është para tij ose e nënçmon atë në qoftë se ajo është nën këmbët e tij. Është më e sigurt për besimtarët që të mos përdorë këto tepihe.

Shpërndaje: