“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Shamia është më me rëndësi se sa shkolla

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (41)

Burimi:http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ighastah%20%20-%204%20-%201%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Një burrë që jeton në një vend kufri që ndalon bartjen e shamiave në shkolla si rezultat vajzat e tij tregojnë fytyrat e tyre. A mëkaton babai apo vajzat?

Përgjigje: Të gjitha mëkatojnë. Nuk lejohet heqja e shamisë. A mëkatojnë për hir të shkollës? Kjo nuk lejohet. Myslimanët duhet të hapin shkolla private në vendet e kufrit dhe të mësojnë vajzat e tyre në to. Ose, nuk kanë nevojë të shkojnë në shkollë. Shamia është më e rëndësishme.

Shpërndaje: