“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Shejtani ua mëson Sufive dhikrin

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Fet´h-il-Mexhid (3)

http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14423

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Emri i Allahut Subhaneh ”Allah” është emri më madhështorë. A është ligjësuar për të përsëritur emrin e Tij gjatë gjithë kohës?”

Përgjigje: ”Ky është dhikër i Sufive. Ata janë të cilët thonë:

الله الله الله الله

”Allah, Allah, Allah, Allah…”

Ata këtë e konsiderojnë të jetë dhikër. Ata nuk thonë:

لا اله الا الله

”Nuk ka zot tjetër të vërtetë përveç Allahut.”

أستغفر الله و أتوب إليه

”E lus Allahun për falje dhe pendohem tek Ai.”

Ata nuk shqiptojnë fjali. Ata shqitpojnë vetëm një fjalë:

الله الله الله الله

”Allah, Allah, Allah, Allah…”

Deras största säger inte ens det. De säger:

Më të mëdhenjtë e tyre nuk thonë as këtë. Ata thonë:

هو هو هو هو

”Ai, Ai, Ai, Ai…”

Kur disa prej tyre pyeten për arsyen ata thonë se ata kanë frikë të vdesin para se të shqiptojnë shahadetin të plotë. Kështu u thotë shejtani atyre.”

Shpërndaje: