“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Shembull i rabinëve të cilët u konvertuan në Islam

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Ighathat-il-Lahfan (23)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighasat%20-0%209-04-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

”Uehb bin Munebih i përkiste rabinëve të Jemenit. Ai u konvertua në Islam. Ai ishte i njohur për urtësi dhe dituri. Uehb bin Munebih, Hamam bin Munebih dhe Ka’b-ul-Ahbartë gjithë ishin jehudë të Jemenit. Ata i përkisnin dijetarëve jehudë të cilët u konvertuan në Islam.”

Shpërndaje: