Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shëmtimi i flokëve

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligerata: Sherh Umdat-il-Fikh (8)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/umdt–14340429.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për ti shkurtuar flokët në disa pjesë ndryshe nga pjesët tjera?

Përgjigje: Kjo nuk është e lejuar.

Profeti (salAllahu alejhi ue selem) ka thënë:

“Rruajë të gjitha ose leri të gjitha.”

Nuk lejohet shëmtimi i flokëve duke i rruar apo shkurtuar disa pjesë ndryshe nga pjesët tjera.

Shpërndaje: