Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shenjat para Ditës së Gjykimit

Imam Muslim Ibn El-Haxhaxh En-Nejsaburi 

Burimi: Sahihu Muslim (2901)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

2901 – Na ka treguar ne Ebu Khajtheme Zuhejr Ibn Harb, Is`hak Ibn Ibrahim dhe Ibn Ebi Umer El-Mek-kij, na ka treguar ne Sufjan Ibn Ujejne nga Furat El-Kazazi nga Ebu Tufejl nga Hudhejfe Ibn Usejd El-Gifarij i cili ka thënë:

”Doli tek ne Profeti (salAllahu alejhi ue selem) dhe ne ishim duke u përkujtuar dhe na tha:

”Çfarë po përkujtonit?”

I thamë:
”Po përkujtonim Ditën e Gjykimit.”

Ai (salAllahu alejhi ue selem) tha:

”Dita e Gjykimit nuk do të ndodh derisa të shikoni para saj dhjetë shenja.”

Të cilat i përmendi:

1.Tymi

2.Dexhalli

3.Kafsha (që del nga toka)

4.Lindja e diellit nga perëndimi

5.Zbritja e Isait të birit të Merjemit (alejhis-selam)

6.Jexhuxhët dhe Ma`xhuxhët.

7.Tri shembjet (hapjet e tokës), një në lindje, një në perëndim dhe një në gadishullin Arab dhe e fundit prej tyre (shenjave) do të jetë zjarri që del nga Jemeni i cili do t`i mbledh njerëzit në vendtubimin e tyre.”

Shpërndaje: