Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shteti i jep dhurata për Vitin e Ri

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (63), min: 1.02:14

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/node/16495

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Unë jetoj në vendin tim, dhe me rastin e Vitit të Ri, shteti më jep dhuratë. A më lejohet ta mbaj dhuratën në qoftë se e pranojë?

Përgjigje: Jo. Mos i merr ato. Ty madje as nuk të lejohet të hash nga ushqimi i përgatitur në lidhje me ngjarje të bidatit. Në këtë mënyrë, ti i ndihmon ata dhe pajtohesh me veprimin e tyre.


Shikoje videon këtu: https://www.youtube.com/watch?v=U6TALKPdDzg&feature=youtu.be

Shpërndaje: