Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shfrytëzoje këtë muaj

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/ar/node/7400

Përktheu: Besim Gjelaj

www.perlatmuslimane.com

“Çdo minutë nga ky muaj, është një sezon i shkëlqyeshëm (për vepra të mira). Muslimani nuk e di sa do të qëndrojë në këtë botë, a do të arrijë ta plotësojë këtë muaj (me agjërim dhe adhurime në përgjithësi)? Dhe nëse e plotëson këtë muaj, a do të arrijë përsëri vitin tjetër apo jo? Pra kjo është një pasuri dobiprurëse që Allahu e ka sjellë tek ai (muslimani), andaj ai duhet të gëzohet me të dhe ta shfrytëzojë këtë muaj, apo ato ditë dhe ato netë që i mundësohen atij, me nënshtrim ndaj Allahut të Lartësuar dhe t’i shtojë veprat e mira.”

Shpërndaje: