Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shitja e pijeve gjatë ditëve të Ramazanit

Alameh Muhamed bin Abdil-Uehab el-Uasabi (v. 1436)
Burimi: https://olamayemen.al3ilm.com
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi për shitjen e pijeve gjatë ditëve të Ramazanit?

Përgjigje: Nëse shitjet i ndihmojnë njerëzit të pinë gjatë agjërimit kjo nuk lejohet. Kjo është bashkëpunim në mëkat dhe armiqësi. Dhe nëse ai ua shet udhëtarëve, njerëzve të sëmurë, njerëzve me arsyetime të bazuar në sheriat ose agjëruesve që përgatiten për iftar, kjo lejohet.

Shpërndaje: