Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shkrimi i ajeteve Kuranore në letër dhe vënia e letrës në ujë

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva 

Burimi: Fetva nr. 3/6779

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi që në një letër të shkruhen disa ajete Kuranore, të vendosen në ujë dhe pastaj të pihet ai ujë? Kam parë se disa njerëz e bëjnë këtë.

Përgjigje: Në lidhje me këtë, nuk është transmetuar asgjë autentike nga profeti , kalifët e drejtë dhe sahabët e tij (radijAllahu anhum). Prandaj të shmangurit e këtij veprimi është gjë më e mirë. Dhe Allahu e di më së miri.

Me ndihmën Allahut vjen suksesi. Salavatet dhe selamet qofshin mbi profetin tonë Muhammed, mbi familjen dhe shokët e tij!”

Shpërndaje: