Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shkrirja e plumbit për t’i shpëtuar syrin e keq dhe magjis?

Alameh Abdul-Aziz bin Abd-Allah Al esh-Shejkh

Burimi: http://www.mufti.af.org.sa/sites/default/files/143211113-07.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A lejohet për të shkrirë plumb mbi kokë për tu mbrojtur kundër syrit të keq apo magjis?”

Përgjigje: ”Kjo nuk ka bazë. Ata që shkrijnë plumb dhe thonë se me anë të kësaj anulojnë magjinë, xhelozinë, çmendurinë apo të ngjashme, e gjithë kjo nuk ka bazë. Unë mendoj se kjo është vetëm diçka që është imagjinare dhe nuk ka ekzistencë. Dhe ai që vepron këtë mëkaton sepse kjo nuk ka bazë në Sheriat.”

Shpërndaje: