Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shkulja e vetullave në mënyrë kimike dhe kozmetika

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhamed bin Abdil-Vehab (24)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi që gruaja të shkulë vetullat dhe apo t’i largojë ato në mënyrë kimike1?

Përgjigje: Asnjëra mënyrë nuk lejohet. Këto janë ndryshim i krijimit të Allahut (azze ue xhel). Gruas që i shkulen vetullat është e mallkuar. I dërguari mallkoi gruan që ua shkul vetullat grave tjera dhe gruan që kërkon që ti shkulen vetullat. Kjo është gruaja që kërkon që shkul vetullat e saj, ose diçka prej tyre. E njëjta gjë vlen me largimin e tyre në mënyrë kimike. Ska të keqe që ajo të zbukurohet me kozmetikë të lejuar ndryshe nga kjo e cila është një mënyrë për të ndryshuar krijimin e Allahut.


1.Shih https://en.wikipedia.org/wiki/Chemical_peel

Shpërndaje: