Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shkurtimi i flokëve për shkak të sëmundjes

Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva

Burimi: Fatauah el-Lexhnah ed-Daimah Vol:5

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Gruaja ime ankohet se flokët e saj po i bien shumë dhe i është thënë asaj ti preje ato të shkurtëra, sepse kjo do të zvogëlojë rënien e flokëve. A është kjo e lejuar?”

Përgjigje: “Nëse gjendja është ashtu siq përmendet, atëherë është e lejueshme (për të prerë flokët e saja të shkurtëra), sepse kjo do të parandalon dëmtimin e mëtejshëm.

Dhe tek Allahu qëndron i tërë suksesi dhe paqja dhe bekimi qofshin mbi profetin tonë Muhammedin, familjen e tij dhe shokët e tij.”

Shpërndaje: