Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shkurtimi i namazit të udhëtarit dhjetë metra jashtë vendbanimit të tij!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (39)

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/fathul%20majid%20%20-%2029%20-%201%20-%201437.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje. Një udhëtar nga Unejzah e shkurtoi namazin duke u kthyer për në shtëpi nga el-Bada’i për në Unejzah1. A është shkurtim i tij i vlefshëm?

Përgjigje: Rrugës për në shtëpi, udhëtarit i lejohet që ta shkurtojë namazin derisa ai të hyjë në qytetin e tij. Ai duhet ta shkurtojë namazin, edhe pse ai është dhjetë metra jashtë qytetit. Në mënyrë të ngjashme, atij i lejohet që ta shkurtojë namazin menjëherë kur të ketë kaluar dhjetë metra nga qyteti i tij.

_________________________________

1 Mes el-Bada´i dhe Unejzah është rreth 20 km.

Shpërndaje: