“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Shoqërimi me njerëzit që nuk falen

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Mukaddimati Ibn Ebi Zejd el-Kajrauani fil-Akidah (7)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/qir-14340205.mp3

Data e fetvas: 5/2-1434 18/12-2012

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi për tu shoqëruar me një person që nuk e falë namazin pasi që është këshilluar, pa marrë parasysh se është ai vëllai im, babai im apo shoku im?”

Përgjigje: ”Nuk lejohet që të shoqërohesh me të në qoftë se ai këmbëngulë në mos faljen e namazit:

لَا تَجِدُ قَوْمًا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ يُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ وَلَوْ كَانُوا آبَاءهُمْ أَوْ أَبْنَاءهُمْ أَوْ إِخْوَانَهُمْ أَوْ عَشِيرَتَهُمْ

”Nuk gjen popull i cili beson në Allahun dhe në ditën e fundit, të bëjë miqësi me ata që i kundërvihen Allahut dhe të dërguarit të Tij edhe sikur ata të jenë baballarët e tyre, apo bijtë e tyre, apo vëllezërit e tyre, apo të afërmit e tyre. 58:22

Pyteje: ”A do të parandalohen veprimet e mia nga ngritja tek Allahu nëse unë e bojkotojë babain tim?”

Përgjigje: ”Jo. Ky bojkotim është i drejtë. Bojkotimi i gabuar është ai që parandalon ngritjen e veprave. Ky është një bojkotim i drejtë.”

Shpërndaje: