“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Shpërblimi i një umres direkt nga xhamia lokale

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://alfawzan.af.org.sa/node/%205842

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A është e vërtetë se personi i cili qëndron në vendin e tij të faljes derisa dielli të ketë perënduar dhe falë dy rekate shpërblehet sikurse të ketë bërë një umre dhe një haxh?

Përgjigje: Po, kjo është transmetuar në një hadith zinxhiri i të cilit është krejtësisht në rregull. Ky veprim përbëhet nga një virtyt i madh. Nëse një misliman qëndron në xhami pasi të ketë falur namazin e sabahut me xhemat dhe e përmend Allahun derisa dielli të ketë perënduar dhe i falë dy rekate, ai shpërblehet sikurse të ketë bërë një umre të plotë. Mirësia e Allahut është e gjerë.

Shpërndaje: