“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Shpërndarja e dhuratave dhe vizitat për bajram

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Shejkh i nderuar cili është gjykimi mbi dhënien e dhuratave për bajram?

Përgjigje: S’ka asgjë të keqe në këtë. Shpërndarja e gjërave ushqimore apo dhuratave të ndryshme dhe vizitat tek njëri-tjetri, është diçka që kërkohet të veprohet. Veprime të tilla bëjnë që lidhjet dhe dashuria mes myslimanëve të forcohen. Prandaj, nuk ka asgjë të keqe në të.

Shpërndaje: