Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shpifja ndaj sundimtarëve shkak i përçarjeve në mes të njerëzve!

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”A mund të jetë prej shkaqeve të përçarjes dhe ndarjes në mes të njerëzve, sulmet ndaj sundimtarëve dhe dijetarëve? A konsiderohet kjo gjë, luftë kundër unitetit?”

Përgjigje: ”Po. Të flasësh kundër pushtetarëve është shkak i përçarjes në mes të njerëzve. Kjo për arsye se njerëzit do t’i urrejnë ata, dhe kështu shkëputen lidhjet nga ai e që mund të vije deri tek kryengritja kundër tij. Çfarëdo që ndodhë, kjo është themeli i së keqes. Andaj nuk është e lejuar një gjë e tillë.”

Shpërndaje: