Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shqiptimi i njetit para abdesit dhe namazit

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (vdiq. 1420)

Burimi: Fataua Islamijjeh vol 2

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Cili është gjykimi për të shqiptuar njetin me zë para namazit dhe abdesit?”

Përgjigje: ”Vendimi për këtë është se kjo është risi. Arsyeja është se kjo nuk është transmetuar nga profeti salAllahu alejhi ue selem dhe shokët e tij. Prandaj nuk duhet të bëhet. Vendi i nijetit është zemra dhe nuk ka asnjë kërkesë për ta shqiptuar atë.”

Tek Allahu gjendet suksesi.

Shpërndaje: