Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si duhet agjëruar muajin Sh’aban?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/node/14803

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A rekomandohet agjërimi i shumtë në muajin Sha’ban? A e agjëroi i dërguari ﷺ këtë muaj?

Përgjigje: Po. Profeti ﷺ agjëroi shumicën e muajit Sha’ban, por ai nuk e agjëroi tërë muajin. Ai braktisi agjërimin e disa ditëve të muajit Sha’ban. Është sunnet të agjëruarit e shumtë të muajit Sha’ban pa agjëruar tërë muajin.

Shpërndaje: