Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si duhet ta ndaj kohën njeriu me gruan dhe fëmijët, dhe kërkimin e dijes?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 
Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “Si duhet ta ndaj kohën njeriu me gruan dhe fëmijët, dhe kërkimin e dijes? A shkelen të drejtat e saj kur ai është jashtë çdo ditë për të kërkuar dije, ndërsa ajo qëndron në shtëpi me fëmijët e saj?”

Përgjigje: Nuk është e drejta e saj që ai të qëndroj i burgosur tek gruaja e tij gjatë tërë ditës. E drejta e saj është që burri të flejë me të gjatë natës. Ndërsa gjatë ditës, burri është jashtë shtëpisë dhe kërkon dije e furnizim. Nuk është e drejta e saj që ai të burgoset tek ajo.”

Shpërndaje: