“Nuk i kam krijuar xhinët dhe njerëzit veçse që të më adhurojnë Mua.” [Edh-Dharijat 51:56]

Si duhet të themi bismilah kur jemi në tualet?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Fataua Arkan-il-Islam, fq. 212

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Si thuhet ”bismilah” nëse jemi në tualet?”

Përgjigje: ”Nëse një person është në tualet, ai thotë ”bismilah”, me zemër dhe jo me gjuhën e tij. Obligimi i të thënurit bismilah para abdesi dhe guslit nuk është i fortë.
 
Imam Ahmedi (rahimehullah) ka thënë: ”Nuk ka asgjë autentike nga Profeti (sal Allahu alejhi ue selem) se duhet përmendur emrin e Allahut para abdesit”.
 
Si rezultat i kësaj Ibn Kudameh, autori i el-Mugnit, dhe dijetarë të tjerë janë të mendimit se kjo është e rekomanduar e jo e detyrueshëm.”

Shpërndaje: