Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

29. Si u jep mes’h udhëtari kur kthehet në shtëpi?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Studime dhe fetva në lidhje me dhënien mes’h çorapeve

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja nr 29: Si duhet t’u jap mes’h një person nëse fillon mes’hin si udhëtar dhe pastaj kthehet në shtëpi?

Përgjigje: Sipas mendimit të saktë ai duhet t’u jap mes’h si vendas. Nëse ka mbetur nga afati kohorë atij i lejohet që t’u jap mes’h atyre. Përndryshe ai duhet t’i zbathë ato kur të marrë abdes dhe t’i laj këmbët.

Shpërndaje: