Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si duhet vepruar, kur nuk e ke falur namazin e drekës ndërsa ka hyrë koha e ikindisë?

Alameh Zejd bin Hadi el-Medkhali

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Si të veproj njeriu, atëherë kur hyn koha e namazit të ikindisë, kurse ky ende nuk e falur namazin e drekës?

Përgjigje: Futet në namazin me xhematë (të cilët e falin ikindinë) me nijet që të fal namazin e drekës. Pra, kur imami e fal namazin e ikindisë, ky futet në namaz me të së bashku, por me nijet për ta falur namazin e drekës. I fal me të së bashku katër rekate të drekës, e më pas e fal namazin e ikindisë.

Shpërndaje: