Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si ndahet mishi i Kurban Bajramit?

Imam Abdullah bin Ahmed bin Hanbel (v. 290)

Meseil-ul-Imam Ahmed (3/862)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

1155 – E pyeta babain tim (imam Ahmedin) se si duhet ndarë mishin e Kurbanit Bajramit.

Ai u përgjigj: Ndaje në tre pjesë. Një e treta duhet të hahet, një e treta duhet të jepet për bamirësi dhe një e treta duhet t’u jepet të afërmve dhe fqinjëve.

Shpërndaje: