Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si përcaktohet hyrja e Ramazanit?

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (19/36)

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetja 11: Si përcaktohet hyrja e Ramazanit?

Përgjigje: Ose përmes shikimit të hënës së re ose pas mbushjes tridhjetë ditë të muajit Sha’ban.

I dërguari i Allahut ka thënë:

”Agjëroni kur e shihni atë (hënën) dhe ndërpriteni agjërimin kur ta shihni atë, e nëse keni pengesë nga retë, atëherë plotësoni muajin Sha’ban tridhjetë ditë.” 1


1 Bukhari (1909) dhe Muslimi (1081).

Shpërndaje: