Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si përcaktohet mosha e kafshëve për therje?

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Sherh Tefsir-ish-shejkh Muhammed bin Abdil-Uehab (23)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tafsirayat-12-07-1435-01_0.mp3

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A duhet që pronari i kafshës të shkruaj datëlindjen e kafshës së porsalindur për ta ditur se çfarë moshe ka ajo për (për tu therur për) Kurban Bajram?

Përgjigje: Mosha e saj mund të shihet në dhëmbët e saj. Ata shikojnë në dhëmbët e tyre dhe në bazë të kësaj ata e dinë sa e vjetër është kafsha. Ata nuk marrin parasysh datën e saj të lindjes. Ata shikojnë në dhëmbët e tyre dhe në këtë mënyrë e dinë.

Shpërndaje: