Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Si të sillem me gruan e huaj në dyqanin tim?

Imam Muhammed Nasirudin el-Albani (v. 1420)

Burimi: Silsilet-ul-Huda uen-Nur (161)

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetësi: ”Si duhet të flas me një grua nëse ajo vjen në dyqanin tim dhe pyet p.sh. për madhësi dhe ngjyra të ndonjë rrobe? Si duhet të gjendem në këtë situatë sipas Sheriatit?”

Përgjigje:

– Para së gjithash duhet të jetë nevoja për të folur.

– Fjalimi nuk duhet të jetë i butë dhe i këndshëm – i zbukuruar.

– Përveç kësaj, nuk duhet të ketë buzëqeshje gjatë kësaj bisede.

– Prandaj biseda duhet të jetë serioze dhe e matur.”

Shpërndaje: