Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Shirupi pastrues i gojës

Imam Abdul-Aziz bin Abdullah bin Baz (v. 1420)

Burimi: http://www.af.org.sa/ar/node/3107

 www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Komisioni i Fetvave kanë dhënë fetva se lejohet pastrimi i dhëmbëve me pastë dhëmbësh gjatë kohës së agjërimit me kusht që sekretimi të nxirret nga goja dhe që s’ka dëm në qoftë se pa dashje gëlltit diçka, dhe e njëjta vlen për shirupin pastrues të gojës, si dhe shijimin e ushqimit gjatë gatimit me kusht që ushqimi të nxirret jashtë dhe të mos gëlltitet.

Përgjigje: Të gjithë këto janë të sakta. Kjo është e saktë. Kjo është në rregull.


1 Shih http://en.wikipedia.org/wiki/Mouthwash

Shpërndaje: