Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

S’ka bashkëpunim me sektet e devijuara kundër sekularistav

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://.wwwsahab.net/forums/index.php?showtopic=121939 

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Kam dëgjuar, në një nga kanalet televizive islame, një mendimtar tha se është urtësi që grupet islamike të bashkpunojnë kundër laikëve dhe të tjerëve. A është e vërtetë kjo?”

Përgjigje: ”Jo, nuk është e vërtetë! Ne nuk bashkpunojmë kurrë me ata që pasojnë sektet e kota dhe të devijuara. Ne bashkpunojmë vetëm me vëllezërit tanë që i binden Allahut dhe pasojnë metodologjinë e shëndoshë. Ne bashkpunojmë me ta. Sa për devijantët, ata që janë në rrugë të humbur dhe ata të cilët kundërshtojnë Ehlus-Sunnetin dhe Xhematin, ne nuk bashkpunojmë me ta.

Por nëse veprojmë të kundërtën, atëherë ne kemi bashkpunuar në mëkat dhe armiqësi, e poashtu justifikon doktrinën e tyre. Ky bahskpunim nuk do të na sjell asnjë dobi. Një fjalë e popullit thotë:

”Ai që nuk ka fenë tuaj, nuk do të ndihmojë.”

Shpërndaje: