Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Ska kënaqësi pa siguri

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Sherh Tefsir-ish-Shejkh Muhamed bin Abdil-Vehabb (11)

http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/tf–1432-07-24_0.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: ”Në suren ”el-Bekare” dhe ”Ibrahim” Allahu përmend mirësinë e sigurisë para mirësisë së furnizimit. A ka ndonjë gjë për të thënë në lidhje me këtë?”

Përgjigjja: ”Po. Nuk ndjehet kënaqësia e furnizimit me frikë. Kënaqësia e furnizimit ndjehet së bashku me sigurinë. Prandaj Ai Te ala përmendi sigurinë para furnizimit:

رَبِّ اجْعَلْ هََذَا بَلَدًا آمِنًا وَارْزُقْ أَهْلَهُ مِنَ الثَّمَرَاتِ مَنْ آمَنَ مِنْهُم بِاللّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ

Dhe kur Ibrahimi tha: ”Zoti im, bëje këtë një vend sigurie dhe banorët e tij, që besuan Allahun dhe jetën tjetër, furnizoi me lloje të frutave!” 2:126

Ibrahimi alejhis-selam u lutë së pari për sigurinë dhe pastaj për furnizim. Sepse nuk ndjehet kënaqësia e furnizimit fare pa siguri.”

Shpërndaje: