Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Skemi nevojë për tesevuf

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan

Ligjërata: Sherh Fet’hul Mexhid (52), min:  52.53

Përktheu: Valdet Gashi

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A e kanë të gjithë Sufitë të njëjtin gjykim duke pasur parasysh bidatin e tyre?

Përgjigje: Jo, ai nuk është i njëjtë. Ekzistojnë Sufista ekstrem, adhurues të varreve, dhe ka Sufista që nuk janë të tillë. Tesevuf nuk është i njëjtë tek te gjithë ata. Megjithatë, gjitha llojet e tesevufit janë bidate. Të gjitha ato janë bidate por disa janë më të këqija se të tjerat.

Hamdi dhe lavdërimi i takon Allahut që Sunneti është i mjaftueshëm. Kurani dhe Sunneti janë të mjaftueshëm. Ne nuk kemi nevojë për asnjë tesevuf.

Shpërndaje: