Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Studimet e femrave me meshkuj në universitete

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Ligjërata: Sherh Ighathat-il-Lahfan (25)

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/Ighastah-01-05-1435-01.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Ne jetojmë në një vend kufri. Ka vajza muslimane që studiojnë në universitete të përziera me profesorë meshkuj. A i lejohet të studiojnë në universitete të ngjashme?

Përgjigje: Jo. Nuk është e lejuar për femrat që të përzihen me burra dhe të ulen me studentë meshkuj sikurse të jetë pjesë e tyre. Kjo nuk është e lejuar. Ato duhet të mbrojnë veten e tyre, nderin e tyre dhe fenë e tyre. Nuk është e detyrueshme për të studiuar. Nëse është e mundur për të studiuar përgjatë rregullave të sheriatit, ajo e bën këtë. Përndryshe, ajo nuk është e obliguar që të studiojë.

Shpërndaje: