Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sunneti është shpallje e jo mendim njerëzor

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan
Sherh Ighathat-il-Lahfan
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është gjykimi në lidhje me personin i cili thotë: “Sunneti i të dërguarit  është mendim njerëzor”?

Përgjigje: Kjo është kufër, mohim dhe dalje prej fesë. Sunneti i të dërguarit ﷺ nuk është mendim njerëzor porse është shpallje prej Allahut -xhela ue ala-.

Allahu -te ala- ka thënë:

“Ai nuk flet sipas qejfit të vet, por ajo që thotë është vetëm shpallje hyjnore që i vjen atij.” En-Nexhm, 53:3-4

Pra sunneti është shpallje e jo mendim.

Dhe Allahu -subhanehu ue te ala- ka thënë:

“Çfarëdo që t’ju japë i dërguari, merreni atë, e çfarëdo që t’ju ndalojë, hiqni dorë prej saj. Frikësojuni Allahut sepse Allahu dënon vërtet ashpër. El-Hashr, 59:7

Shpërndaje: