Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Sure El-Enam ka zbritur në një natë

Alameh Ahmed Muhammed Shakir (v. 1377)

Burimi: Umdetu Tefsir, vëll 1, fq. 761

www.perlatmuslimane.com

الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ وَجَعَلَ الظُّلُمَاتِ وَالنُّورَ ۖ ثُمَّ الَّذِينَ كَفَرُوا بِرَبِّهِمْ يَعْدِلُونَ

“Falënderimi dhe lavdërimi i takon vetëm Atij (Allahut) që krijoi qiejt dhe tokën, që formoi errësirat e dritën, e megjithëkëtë, ata që mohuan, i bëjnë ortak (shirk), Zotit të tyre.”  Surja El-Enam, 6:1

Nga Ibn Abbasi radijAllahu anhu: “Allahu e zbriti të tërë suren El-Enam në Mekë në një natë të vetme, të shoqëruar nga 70 mijë melaike (ëngjëj) që e ngrinin zërin e tyre për të madhëruar Allahun.’’


1.Transmetuar nga Tabarani. Zinxhiri i transmetimit i saktë (isnadi sahih).

Shpërndaje: