Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Tabarauxh njëra nga shkaqet e paturpësive

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: Ittihaf-ut-Tul-lab, fq. 119

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Njëra nga gjërat që sjell paturpësinë është Tabarruxh; që një grua të del jashtë e zbukuruar. Kjo quhet Tabarruxh. Për këtë arsye është e ndaluar për gruan që të del jashtë e zbukuruar dhe e parfumosur. Kjo i bën mëkatarët që të shkojnë pas saj. Ata mund të shpresojnë se ajo do t’u përgjigjet pozitivisht kur ata e shohin të zbukuruar dhe të parfumosur:

”Mos i zbuloni stolitë tuaja, ashtu siç zbuloheshin në kohën e injorancës!” (33:33).

Shpërndaje: