Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Tauaf-ul-ueda pas umres (1)

Alameh Ahmed bin Jahja en-Nexhmi (v. 1429)
Fet’h-ur-Rab el-Uadud (1/351)
Përktheu: Valdet Gashi
www.perlatmuslimane.com

Pyetje: A përbëhet umreja nga tauaf-ul-ueda (tavafi përfundimtarë)?

Përgjigje: Ka mendime të ndryshme nëse tauaf-ul-ueda është obligim si gjatë haxhit ashtu edhe gjatë umres apo vetëm gjatë haxhit? Mendimi i dytë duket të jetë i saktë dhe Allahu e di më mirë.

Shpërndaje: