Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të bërit rukje përmes telefonit

Imam Salih bin Feuzan el-Feuzan 

Burimi: http://www.alfawzan.af.org.sa/sites/default/files/ls–1432-05-16.mp3

Përgatiti: www.perlatmuslimane.com

Pyetje: “A është e lejueshme që një person t’i bëjë rukje një personi tjetër, por duke qene në një qytet tjetër, pra në këtë rast kjo të bëhet përmes telefonit?”

Përgjigje: “Jo, kjo vepër nuk ka bazë. Rukja duhet të bëhet drejtpërdrejtë mbi të sëmurin. Kjo nuk duhet të bëhet me anë të telefonit ose në ndonjë formë tjetër. Kjo metodë është e tepërt për të cilën nuk ka argument.”

Shpërndaje: