Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Të betuarit në Kuran ose në diçka tjetër pos Allahut?

Komisioni i Përhershëm Për Fetva 

Burimi: Fetvaja nr. 9688.

www.perlat-muslimane.com

Pyetje: A është e lejueshme të betuarit në Kur’an ose në diçka tjetër pos Allahut?

Përgjigje: Është e lejueshme të betuarit në Kur’an, sepse ai është Fjalë e Allahut, dhe fjala e tij është një prej cilësive të Tij.

Mirëpo, nuk është e lejueshme të betuarit në diçka tjetër përpos Allahut, sepse profeti ﷺ ka thënë:

من حلف بغير الله فقد أشرك

“Kush betohet në diçka tjetër përpos Allahut, veçse ka bërë shirk.”

Shpërndaje: