Xhinët dhe njerëzit i kam krijuar vetëm që të Më adhurojnë. [Edh-Dharijat 51:56]

Pagimi i zekatul-fitrit jashtë vendit – Uthejmin

Imam Muhammed bin Salih bin Uthejmin (v. 1421)

Burimi: Mexhmu-ul-Fataua (18/285)

www.perlatmuslimane.com

Pyetje: Cili është vendimi për t’ia paguar zekatul-fitrin vendeve të largëta sepse ka shumë njerëz të varfër atje?
 
Përgjigje: Të paguhet zekatul-fitri jashtë vendit lejohet nëse nuk ka njerëz të varfër në vendin tënd. Nuk duhet të paguhet zekatul-fitri jashtë vendit të tij nëse në vendin ku jeton ka njerëz që iu takon zekatul-fitri, pra kjo nuk lejohet.

Shpërndaje: